BORÁSZAT

A természetességre való törekvés a legfőbb irányelvünk, melyet a tradíciók és korszerűség ötvözésével egészítünk ki.

A feldolgozó kialakításakor figyelembe vettük a legmodernebb irányelveket és technológiákat. Rozsdamentes acéltartályokkal biztosítjuk a folyamatok megfelelő kontrollját, de a Tokaji régióra jellemző oxidatív módon az érlelés 5 hl-es erdőbényei hordókban történik. A borokat a fajták jellegzetességeinek és egyedi tulajdonságaiknak megfelelően gondozzuk. Különlegesen illatos sárga muskotályunk, mely a hölgyek kedvence, reduktív technológiával készül. Aszú boraink három év Gönczi hordós érlelés után kerülnek palackba.

boraszat2
boraszat3
borkostolas3

Az éves bormennyiség, mely jelenleg körülbelül 50-60 hl, feldolgozás és erjesztés után az érlelő pincébe kerül, mely Sárospatak belvárosában, a Cuvée Rendezvényház alatt található. A XVII-ik században épült épület pincéjét mindig is bortárolásra használták. Összeköttetésben lehetett a Sárospatakot behálózó kazamatákkal, erről tanúskodnak a különböző befalazott nyílások, melyekre a felújítás során bukkantunk. A pincében rozsdamentes acéltartályokkal biztosítjuk a folyamatok megfelelő kontrollját, de a Tokaji régióra jellemző oxidatív módon az érlelés 5 hl-es erdőbényei hordókban történik. A borokat a fajták jellegzetességeinek és egyedi tulajdonságaiknak megfelelően gondozzuk. Különlegesen illatos sárga muskotályunk, mely a hölgyek kedvence, reduktív technológiával készül. Aszú boraink három év Gönczi hordós érlelés után kerülnek palackba.

Olyan bort készítünk, mely képes megmutatni a területünk változatosságát, terroirunk jellegzetességeit és melyen keresztül a borrajongó közönség is megérzi borunk egyéniségét.

.

PINCE

A családi hagyományokat követve, a Király-hegyet és a Megyer-hegyet összekötő Ciróka-nyakon található présházban történik a szőlő feldolgozása és erjesztése. A feldolgozó kialakításakor figyelembe vettük a legmodernebb irányelveket és technológiákat. A felújított épület azért is kitűnően alkalmas, mert a szőlő termesztése és feldolgozása így egy helyen történik. Ezután kerülnek a félkész borok az érlelő pincébe, mely Sárospatak belvárosában, a Cuvée Rendezvényház alatt található. A XVII-ik században épült épület pincéjét mindig is bortárolásra használták. Összeköttetésben lehetett a Sárospatakot behálózó kazamatákkal, erről tanúskodnak a különböző befalazott nyílások, melyekre a felújítás során bukkantunk.

harsanyi (51 of 102)
harsanyi_borok-pinceben
harsanyi-hordok

Boraink Erdőbényén készült jó minőségű fahordókban érlelődnek, fajtánként eltérő ideig, de itt tároljuk palackos borainkat is. Aszú boraink Gönczi hordóban három évig várják a palackozást.

Szívesen látunk csoportokat rendezvényekre, borkóstolókra, pincelátogatásra!