BORÁSZUNK

Nem kezdek hosszas filozofálásba.

Borász vagyok.

10804640_869542543080655_596328996_oMégpedig az a fajta, aki próbál minél több élményt és tapasztalatot átadni a lehető legtöbb embernek. Szeretek alkotni, szeretek előadni és szeretek a természetben lenni. Borászként mindez lehetséges és ezért olyan színes és izgalmas ez a szakma.

Azzal, hogy elkészítek egy bort, örömet szerzek valakinek. Akár gasztronómiai élményt, akár lelki felüdülést okozva. Ha minden palack bor csak egy embert tesz boldoggá az akár több ezer ember, akiket a borainkon keresztül értem el. És mi van ha egy palackot egy egész társaság kóstol meg? Belegondolni is ijesztő mekkora hatást tud gyakorolni és milyen messzire tud eljutni a világban egyetlen bor tétel. És még nem is beszéltünk a generációkon is átívelő borokról, amiket itt a Tokaji borvidéken lehet létrehozni.

Ezért érzem, hogy megtaláltam a helyem a szakmámban.

A szőlőbirtok ahol dolgozhatok rengeteg felfedezésre váró csodát rejt, amit az elkövetkezendő években szeretnék a borokon keresztül a közönség elé tárni. Korábban már elhatároztam, hogy ha lehetőségem engedi, szeretnék természetes úton, hagyományos technológiával bort készíteni, mellőzve különböző kezelőanyagokat és minél több időt tölteni a szőlőben. Végig kell kísérnem az egész folyamatot, hogy ismerjem az bor életútját. Szerintem egy terület vagy egy fajta adottságait kizárólag így lehet hitelesen megmutatni.

Továbbá mindenképp szeretnék egy olyan közösség része lenni, amely egy közös célt kitűzve együttes erővel gyűri le az akadályokat és segíti egymást a mindennapokban nem csak a szakmán belül, de akár a magánéletben is.

Úgy érzem, hogy itt Sárospatakon mindezt megtaláltam és remélem, hamarosan egyre többen kóstolhatják majd meg a munkánk gyümölcsét.

Hős-Nagy Henrik