Furmint Február I Borháló Dunaújváros

Felkérést kaptunk a dunaújvárosi Borháló saját rendezésű Furmint Február kóstolóján való részvételre. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezen az új terepen is bemutatkozhatunk!

Várunk minden furmintkedvelőt!

Facebook esemény: itt

Részletek:

Kóstolónk időpontja: 2016. február 5. este 7 óra
Belépő: 3.500 forint, amiből 1000 forint levásárolható lesz.
A belépő tartalmazza a kísérő falatokat is.
A furmintvizsgán legjobb eredményt elérő vendégeink jutalomban részesülnek!

Kóstolósorunk:

Anna birtok – Zempléni furmint 2014

Illatában pörkölt mandula, érett egres, körte, pillecukor érezhető. Ízében fehér húsú őszibarack, grapefruit dominál. Tartalmas, de jóivású, komplex bor, szép ásványos jegyekkel és hozzá illő savgerinccel.

Homoky András Tokaji Furmint 2013

Igazi tokajis, enyhén botrityses íz a török korban épült pince miatt, fűszeresség, enyhe ásványosság jellemzik. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, állja az összehasonlítást a világfajtákkal.

Harsányi Dűlőszelektált Kútpatka Furmint 2013

„Aranyló lávacseppek”
2013-as száraz dűlőszelektált fehérbor. A sárospataki Kútpatka dűlőt 1784 óta jegyzik. Az itt termelt borok igazi különlegességét a
meredek dél-keleti fekvés és a talajban rejlő vas-oxidos riolittufa kőzet biztosítja.

Harsányi Dűlőszelektált Királyhegy Furmint 2013

„A történelem eleganciája”
2013-as száraz dűlőszelektált fehérbor. Sárospatak legrégibb és legpatinásabb múltú szőlőhegye a Királyhegy, melyet 1338 óta jegyeznek. Az itt készült borokban az igazi történelmi múltat érezhetjük, no meg némi riolittufás kőzetből származó ínyenc zamatot.”

Harsányi Dűlőszelektált Ciróka Furmint 2013

„A megtestesült érzékenység”
A szőlőbirtok központjához legközelebb eső terület a Ciróka Dűlő. Vulkanikus talaja és nyugati lejtői miatt az egyik legkedvesebb területe a borászatnak, igazi családi ereklye. Ezen a földön termesztett dűlőszelektált szőlőből készül a fantázianévbe is foglalt, érzéki és bársonyos ízvilágot képviselő bor.

Radics Barna Pazar Furmint félszáraz 2011

9 gramm maradék cukrot tartalmazó furmint a rátkai Istenhegy-dűlőből. Új, nagyméretű tölgyfahordóban erjedt és érett 15 hónapon keresztül.
2012 szeptembere óta palackban érleli Barna a bort, így tudott integrálódni a fahordós pörkölt jelleg a nagy testű furmintba. Az eredmény egy komplex, rétegzett ízekkel megjelenő, nagy formátumú Furmint.

Nyári László Pannon Tokaji Furmint félédes 2013

Ez az acéltartályban erjesztett testes fehérbor, megőrizte a gyümölcs jellegzetes aromáit. Sütemények mellé vagy beszélgetések kísérőjenként kiváló. A kellemes érzetet nyújtó cukortartalom sok rajongót szerzett már eddig is magának.

Royal Tokaji Csillagút Kései szüretelésű Furmint édes 2011

Varázslatos csillagközi utazásra hív a Mád legszebb dűlőiből szüretelt furmint, melynek könnyedsége kacér, mélysége időtlen.
A legjobb dűlőkből (Nyúlászó, Szent Tamás) egyenesen a Te asztalodra Áts Károly közvetítésével!