SZŐLÉSZET

Szőlőterületeink Sárospatak mellett találhatók, a Megyer-hegy és a Király-hegy lankáin, a Ciróka, a Kútpatka, a Király-hegy, és a Megyer Dűlőkben. Tokaj-Hegyalja két legismertebb és egyben legnépszerűbb szőlőfajtájával, a Furminttal és a Sárga muskotállyal dolgozunk, jelenleg körülbelül 6 hektárnyi termőterületen.

Ugyan a kézműves jelző mára kezd elcsépeltté válni, mi mégis igyekszünk a szó eredeti jelentésének megfelelően gondozni ültetvényeinket. Ez nem pusztán organikus művelést jelent, hanem a szőlőre való gondos odafigyelést, mindig szem előtt tartva, hogy a bor minősége nagyrészt a szőlőben dől el. Az alacsonykordonos művelés során a tőkéket rövid csapra metsszük, és 10-12 rügyet hagyunk rajtuk. Az éves zöldmunkák során folyamatosan tovább ritkítjuk a fürtöket, mígnem a szüret időpontjában a tőketerhelés 6-7 fürt csupán.

A dűlőn belül az egyes parcellák különböző zamatú, illatú, beltartalmú és savasságú borokat eredményeztek, így alakítottuk ki termékkínálatunkat. Birtokborunkon és, közkedvelt Sárga muskotályunkon kívül dűlőszelektált furmintjaink széles skálájával is érdemes megismerkedni. Aki pedig az édes tételek szerelmese, szívvel ajánljuk kései tételünket, a Hízelgőt is!
2016-ban került palackba első, 2013-as évjáratú Aszúnk. Ami valószínűleg sokak kedvence lesz.

Törkölypálinkák is kiváló, 2013-ban a II. gyulai Világkupán aranyérmet nyertünk vele. 2013-ban pedig elkészítettük első birspálinkánkat, amit a nagy sikerre való tekintettel azóta megismételtünk.

Távlati terveink között szerepel, hogy a természet által visszahódított, közel 3 hektáros, kiváló fekvésű “9-es” területet újra betelepítsük. Ezt a területet a család már korábban is művelete, de magas fekvése miatt, mely egyben különlegességét is adja, az utóbbi tíz évben parlagra került. Most szeretnénk ismét termővé tenni, hogy megmutathassa ízeit, zamatait.