SZŐLÉSZET

Szőlőterületeink Sárospatak mellett találhatók, a Megyer-hegy és a Király-hegy lankáin, a Ciróka, a Kútpatka, a Király-hegy, és a Megyer Dűlőkben. Tokaj-Hegyalja két legismertebb és egyben legnépszerűbb szőlőfajtájával, a Furminttal és a Sárga muskotállyal dolgozunk, jelenleg körülbelül 6 hektárnyi termőterületen.

Ugyan a kézműves jelző mára kezd elcsépeltté válni, mi mégis igyekszünk a szó eredeti jelentésének megfelelően gondozni ültetvényeinket. Ez nem pusztán organikus művelést jelent, hanem a szőlőre való gondos odafigyelést, mindig szem előtt tartva, hogy a bor minősége nagyrészt a szőlőben dől el. Az alacsonykordonos művelés során a tőkéket rövid csapra metsszük, és 10-12 rügyet hagyunk rajtuk. Az éves zöldmunkák során folyamatosan tovább ritkítjuk a fürtöket, mígnem a szüret időpontjában a tőketerhelés 6-7 fürt csupán.

A dűlőn belül az egyes parcellák különböző zamatú, illatú, beltartalmú és savasságú borokat eredményeztek, így alakítottuk ki termékkínálatunkat. Birtokborunkon, a közkedvelt Sárga muskotályunkon kívül  Furmintok széles skálájaval is érdemes megismerkedni. Aki pedig az édes tételek szerelmese, szívvel ajánljuk kései tételünket, a Hízelgőt is!
2016-ban került palackba első, 2013-as évjáratú Aszúnk. Ami valószínűleg sokak kedvence lesz.

Törkölypálinkák is kiváló, 2013-ban a II. gyulai Világkupán aranyérmet nyertünk vele. 2013-ban pedig elkészítettük első birspálinkánkat, amit a nagy sikerre való tekintettel azóta megismételtünk.

Távlati terveink között szerepel, hogy a természet által visszahódított, közel 3 hektáros, kiváló fekvésű “9-es” területet újra betelepítsük. Ezt a területet a család már korábban is művelete, de magas fekvése miatt, mely egyben különlegességét is adja, az utóbbi tíz évben parlagra került. Most szeretnénk ismét termővé tenni, hogy megmutathassa ízeit, zamatait.