Kedvezményezett neve: Harsányi Gábor Péter
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Kertészet korszerűsítése - kertészeti gépbeszerzés támogatása, VP2-4.1.3.5-16
Projekt címe, azonosító száma: A Harsányi Pincészet kertészeti gépparkjának korszerűsítése a minőségi szőlőtermesztés elősegítése érdekében; 1826693856
Szerződött támogatás összege: 9 999 998 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 50%
Projekt befejezési dátuma: 2018.06.13.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A fejlesztés révén elérni kívánt célunk az volt, hogy azok a munkafolyamatok, melyek élőmunka igénye jelentős (pl. talajművelés, sorközművelés, zöldmunkák) gépesítésre kerüljenek. Ezáltal egyértelműen hatékonyabban művelhetjük területeinket, ültetvényeinket. A munkafolyamatok ellenőrzése, nyomon követése leegyszerűsödött. A fejlesztés eredményeképpen az egyes munkafolyamatok lerövidültek, valamint a beszerzett gépek precízebb munkavégzést tettek lehetővé. Ezek együttesen magasabb minőségű tőke és ültetvényszerkezetet eredményeznek, vagyis hozzájárulnak az egészségesebb, minőségi szőlőfürtök növekedéséhez.

https://ec.europa.eu/agriculture/

 

Kedvezményezett neve: Harsányi Gábor Péter
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása, VP3-4.2.2-16
Projekt címe, azonosító száma: A Harsányi Pincészet termékfejlesztésének és erőforrás hatékonyságának fokozásának támogatása a versenyképesség- és értéknövelés céljából; 3015470761
Szerződött támogatás összege: 154 356 899 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 50%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.07.31.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt tárgya a Harsányi Pincészet technológiai fejlesztése. A fejlesztés 3 célterületet érint: Feldolgozáshoz tartozó gépek beszerzése és technológia kiépítése; Tárolási kapacitás növelése; Borfeldolgozó ház építése.

Harsányi Pincészet több évtizedes családi hagyományokat folytatva, de új irányokat keresve kezdte működését 2012-ben. Tokaj-Hegyalja egyik két legismertebb szőlőfajtájával, a Furminttal és a Sárga muskotállyal dolgozunk főként, kezdetben csupán 2 ha területen, amit mára már kemény unka árán 6 hektárra növeltünk. Értékesített boraink: Sárgamuskotály, Birtok Furmint, Dűlőszelektált (Királyhegy, Ciróka, Megyer) Furmint, Hízelgő (kései szüret). Borainkat 0,75 és egy kisebb 0,5 l-es palackos kiszerelésben értékesítjük.

A fejlesztés indokoltságának technológiai és kapacitásbővítési vonzata is van. A mostanihoz képest a beruházást követően sokkal fejlettebb eszközök állnak majd a rendelkezésünkre, hogy borainkat elkészíthessük.

https://ec.europa.eu/agriculture/

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.